Skip to main content
Розмістити

© Сайт оголошень Bizy. Усі права захищено.

 
 
 
 
оголошення квартири

Як купити квартиру без посередників: поради та ризики

Планування покупки квартири Щоб правильно купити квартиру, варто знати на що звернути увагу. Де дізнатися ціни на вторинну нерухомість? Опитуючи знайомих, які можливо купили квартиру раніше, враховуйте, що ціни можуть мінятися кожного місяця. Дізнатися про ціни можна "на око" по інтернет-порталах фото-оголошень, але врахуйте, що ці ціни можуть бути необ'єктивними. Більш точні ціни можна отримати в агентстві нерухомості або на сайтах агенцій чи на інших аналітичних сайтах.

Ризики при купівлі квартири без посередників

Які ризики при купівлі квартири без допомоги посередників? На що звернути увагу, щоб уникнути ризиків, при купівлі без агентства? Найпоширеніші та найсуттєвіші ризики, які можуть спіткати Вас на ринку нерухомості, включають визнання договору купівлі нерухомості недійсним, зареєстровані особи в квартирі, яких неможливо виселити, пред'явлення претензій третіх осіб і задоволення їх вимог за рахунок придбаного житла, проблеми із завдатком (попереднім авансовим платежем).

Перевірка історії квартири - необхідна для Вашої безпеки

Перевірка історії квартири є необхідною для Вашої безпеки. Наприклад, нинішній власник придбав її у визнаного недієздатним громадянина. Добросовісний набувач може розраховувати на деяку компенсацію від держави, але практика її отримання не відпрацьована, а сума все одно буде в кілька разів менше ціни придбаної квартири. Для Вашої безпеки, перевірте правовстановлюючі документи на квартиру, виписки з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно та угод з ним, відомості про зареєстрованих в квартирі громадян, наявність рішень опікунських рад, дієздатність учасників попередніх угод з квартирою, історію попередніх угод.

Адекватність на угоді купівлі-продажу в нотаріуса

Адекватність на угоді купівлі-продажу в нотаріуса також є одним з ризиків в процесі покупки квартири. Більшість як покупців, так і продавців на угоді купівлі-продажу хвилюються та переживають, добавляючи у процес оформлення покупки емоції. В емоціях люди часто забувають про важливі моменти і не можуть сконцентруватися на питаннях, які можуть мати вирішальні наслідки. Часто до нотаріуса беруть друзів, родичів, малокомпетентних спеціалістів, які часом ускладнюють процес.

Як почати процес купівлі квартири?

Якщо Ви купуєте квартиру без посередників, для початку варто оприділитися з районами. Ви можете нарешті реалізувати свою мрію і придбати квартиру у районі, де Ви провели все своє життя або позбутися спогадів і розпочати життя у новому місці. Промоніторте цінову політику нерухомості у бажаному районі і зіставте з сімейним бюджетом. Врахуйте, що зазвичай чим ближче до центру міста, тим житло обійдеться дорожче. Віддалені від центру райони - дешевше. І звісно, дуже віддалені райони - там Ви знайдете найдешевші пропозиції. Якщо Ви розглядаєте нерухомість як інвестицію, також важливо оприділитися, вкладаючи кошти у який саме район стане найбільш прибутковим.

Оголошення про продаж квартир: інформація, яку так старанно приховують власники та посередники

Оголошення про продаж квартир можуть містити інформацію, яку так старанно приховують власники та посередники. Наприклад, фраза "посередників прохання не турбувати" не означає, що це власник. Часто посередники можуть писати такий текст, пояснюючи це тим, щоб не дзвонили інші посередники. Підпис "я власник" також не означає, що там немає посередників. Часто власники, які бажають працювати зі своїм знайомим ріелтором, закладають його комісійні у ціну квартири. Також, слів "у хорошому стані" кожний господар квартири розуміє по-своєму. І слова "можливий торг" можуть бути просто маневром для початку торгівлі.

Як заощадити та купити квартиру дешево?

Торг - торгуйтеся щоб купити житло дешевше. У більшості оголошень є текстова інформація «торг». Це сигнал про те, що господарі самі розуміють, що виставлена ціна за квадратні метри - велика. У такому випадку, торгуватися просто необхідно. Меньша площа - менша ціна квартири. Золоте правило для того, щоб вкластися у потрібний запланований бюджет. Щоб купити житло недорого, врахуйте, що квартири без ліфта вище 4-го поверху продаються також дешевше. Квартири у панельних будинках також коштують дешевше. Також проект будинку має значення при ціноутворенні. У кожному великому місті є свої елітні райони та економ-райони. У дешевших районах більше дешевших пропозицій. Не ставте дуже жорстких рамок вимог, якщо потрібно купити квартиру недорого. Не ставте жорстких рамок вимог, якщо маєте у своєму розпорядженні невелику суму. Відсіюючи багато оголошень з ходу, Ви ризикуєте затягнути пошуки на дуже довго.

Знайшли квартиру - що далі? Підписуємо договір авансу (завдаток)

Зі сторони власника - аванс потрібен для того, щоб привести в порядок та підготувати документи, підготувати оцінку, відмовити всім попереднім потенційним покупцям, які вже бачили нерухомість або відмінити всі огляди на ближчі дні. Якщо Ви знайшли саме ту квартиру, яка стане Вашим майбутнім майном, для підтвердження серйозності намірів досить буває внести суму близько 500-1500 у.о. як завдаток. У деяких випадках вноситься аванс, і суми тут фігурують більш суттєві – від 3000 у.о. і вище, зазвичай – близько 5% вартості квартири. До укладення угоди сторони повинні узгодити всі моменти майбутнього договору купівлі-продажу. Теоретично саму угоду завдатку можна закрити протягом дня, підписавши основний договір купівлі-продажу. Далі найголовніше – подача пакету документів для реєстрації переходу права власності.

Купуючи квартиру, треба знати, як не попастися на афери. Популярна шахрайська схема виманити з Вас кошти

Так звані "інформаційні агентства" можуть запропонувати підібрати декілька адрес та попросити оплатити наперед певну суму. За адресами нікого не виявиться, квартири там ніхто не продає, а грошей Ви назад не одержите. Хто що оплачує на угоді купівлі-продажу: за що платить покупець а за що власник? Зверніть увагу на те, що зазвичай це питання між покупцем та продавцем обговорюється шляхом переговорів на попередній угоді авансового платежу (на договорі завдатку). Приїхавши дивитися квартиру, Вам, як правило, доведеться завести діалог з власником. Пам'ятайте, що Ви збираєтеся купити квартиру, а не завести друзів і однодумців. Не відтягуйте час з визначенням, якщо квартира продається дешевше ринкової ціни і вона Вас влаштувала. Продемонструвавши сумніви і пообіцявши подумати і подзвонити, Ви ризикуєте почути, що квартира продана